Hoppa till innehåll

Natriumhypoklorit

Våra märken hjälper till att hålla hem och arbetsplatser rena, fräscha och skyddade från baciller. Under många årtionden har vi använt natriumhypoklorit i våra rengöringsprodukter då det är ett kraftfullt och snabbverkande desinfektionsmedel som bekämpar ett brett utbud av mikroorganismer, inklusive bakterier och virus.

A person cleaning their kitchen

Natriumhypoklorit är den aktiva ingrediensen i de flesta hushållsblekmedel. Det bekämpar baciller även med väldigt låga koncentrationer och är utmärkt för att ta bort fläckar och obehagliga odörer. Många olika vetenskapliga studier har visat att det är säkert när det används enligt produktetikettens anvisningar. Som blekmedel desintegrerar det nästan helt och hållet i salt och vatten och är säkert att tömma ut i avloppet.

Svar på dina frågor

Varför använder Unilever natriumhypoklorit

Vi använder natriumhypoklorit då det är ett väldigt effektivt sätt att förstöra en mängd olika skadliga mikroorganismer, såsom bakterier, virus och svampar. Det fungerar även med väldigt låga koncentrationer. Av denna anledning används det vanligtvis för att rena dricksvatten och hålla pooler rena.

Är natriumhypoklorit säkert?

Ja, när det används i enlighet med produktetikettens anvisningar. Om det används felaktigt, kan natriumhypoklorit framkalla hud- och ögonirritation, särskilt när det är outspätt. Därför är det viktigt att lagra och använda blekmedel försiktigt, och undvika kontakt med hud och vara noga med att inte stänka det i ögonen - såsom beskrivs på produktetiketten. Det är även viktigt att inte blanda blekmedel med ammoniak, syror eller andra rengöringsmedel. Att blanda blekmedel med vanliga rengöringsprodukter kan orsaka allvarliga skador.

Är natriumhypoklorit säkert för miljön?

När natriumhypoklorit väl använts bryts den snabbt ner och bildar salt och vatten. Detaljerad vetenskaplig granskning visar att vanligt hushållsbruk av natriumhypoklorit inte är skadligt för miljön.

Vilka Unilever-produkter innehåller natriumhypoklorit?

En del av våra hushållsdesinficeringsmedel, såsom Domestos, innehåller natriumhypoklorit.

Tillbaka till sidans topp