Hoppa till innehåll

Svar på dina frågor om ingredienser

Vi får ofta frågor om innehållet i våra produkter. Det är bara naturligt att vi ibland oroar oss för innehållet i de produkter vi använder i våra hem och på oss själva. Vi har åtagit oss att informera användare om varför vi använder vissa ingredienser, hur de fungerar och om de är säkra.

Vi får ofta frågor om ingredienserna vi använder i våra rengörings- och hygienprodukter. Till exempel varför används en särskild ingrediens i en produkt? Vad gör den? Är den säker för mig, min familj och miljön? Ibland får vi frågor om varför vi inte använder särskilda ingredienser.

A person using a deodorant

Aluminiumsalter

Aluminiumsalter har använts i över femtio år som den aktiva ingrediensen i antiperspiranter för svett och kroppsodörer.

Unilever employees in a laboratory

Hanterar orenheter

Mindre orenheter (kallade ´spår´ eller ´spårföroreningar´) kan förekomma i vissa produkter därför att de är en naturlig bestånds del i råvarorna eller för att de uppstår under tillverkningsprocessen.

Children brushing their teeth

Fluorid

Starka och friska tänder och tandkött är viktigt för vår hälsa och välbefinnande. Regelbunden borstning med fluortandkräm kan motverka hål och ge förbättrad munhygien.

A person washing their hair

Formaldehydgivare

Formaldehydgivare används ofta i produkter för personlig hygien som säkra och effektiva konserveringsmedel. De levererar en liten mängd formaldehyd under produktens hållbarhetstid och skyddar den från att förstöras.

Ženska-vonja-neoznačeno-stekleničko-detergenta

Dofter

Doftprodukter är mycket populära. Våra doftprodukter innehåller bara ingredienser av hög kvalitet som uppfyller globala, fastställda standarder av International Fragrance Research Association (IFRA).

A person washing their hands with soap

Metylisotiazolinon (MI)

Vi använder konserveringsmedel för att skydda våra hemrengörings- och personlighygienprodukter mot bakterier, jäst och mögel.

A mother and baby

Vaselin

Petrolatum, eller vaselin, används ofta i skönhets- och personligvårdsprodukter och har en unik fuktgivande förmåga till skillnad från många andra salvor och krämer.

Plastic scrub beads

Skrubbpärlor av plast

Vi slutade använda skrubbpärlor av plast 2014 efter varningar om uppbyggnad av mikroplaster i hav och sjöar.

Ruke koje utrljavaju kremu

Konserveringsmedel

Konserveringsmedel, som namnet antyder, är till för att bibehålla produkter och innehåll färska. Vi använder konserveringsmedel för att skydda våra produkter mot bakterier, jäst och mögel. Utan konserveringsmedel kan produkterna börja lukta illa, ändra färg och mögla.

A person wiping their face

Parabener

Parabener används som konserveringsmedel i produkter för hud- hårvård och personlig hygien. Ordet Paraben kan användas för olika parabenformer, varav några finns i naturen.

A mother with a child

Fenoxietanol

Fenoxietanol är en klar, färglös vätska med en svag roslukt, som förekommer i naturen men är mest vanlig i syntetisk form. Det är ett av de vanligaste konserveringsmedlen i hud- hårvårds och hygienprodukter.

A person washing their hair

Silikon

Silikon möjliggör många av de saker som konsumenter säger att de tycker om i hud- hårvård och hygienprodukter - från hårbalsamens silkeslena effekt till den släta känslan av roll on-deodoranter.

A person cleaning their kitchen

Natriumhypoklorit

Natriumhypoklorit används i våra hemrengöringssprodukter därför att det är ett kraftfullt och snabbverkande desinfektionsmedel mot ett brett spektrum av mikroorganismer, bakterier och virus.

A child showing soap on his hands

Triklosan och triklokarban

Antibakteriella ämnen som används i tandkrämer, munvatten, tvål, deodoranter och rengöringsprodukter.

Small pile of white powder

Titandioxid

Titandioxid är ett vitt pulver som utvinns ur mineraler. Ibland kallad TiO2, titanvit eller CI 77891, har det använts i många år i en mängd olika produkter, inklusive läkemedel och kosmetika.

Bottle of talcum powder with some powder on yellow surface

Talk

Talk är en naturligt förekommande mineral som används på egen hand som talkpulver och som ingrediens i en rad skönhets- och personligvårdsprodukter.

Tillbaka till sidans topp